Sunday, February 21, 2010

Ti 9.2.2010
Minikiertueen keikat ohi, mutta lento Suomeen lähtee Frankfurtista vasta huomenaamuna, joten vapaapäivää vietetään Pariisissa. Tourist Patrol heräilee jo hyvissä ajoin aamulla ja pakkaa tavarat kasaan hotellihuoneessa. Metrolla Louvren kupeessa olevaan kahvilaan aamiaiselle ja siitä pikkuhiljaa kaupunkikierrosta käyntiin.

Kävelemme Louvren sisäpihalle ja sitä hetken ihmeteltyämme mietimme, että pakkohan Mona Lisa on käydä katsomassa, kun tänne asti ollaan tultu. Ilma Pariisissa on helmikuussa todella kylmä, joten ajattelemme, että kylmyys on ajanut enimmät turistit tiehensä ja pääsemme jonottamatta suoraan taidemuseoon. Ovelle päästyämme tajuamme jonon poissaolon syyn. Lasipyramidin ovella on kyltti, jossa sanotaan museon olevan tiistaina kiinni. Kappas, tänäänhän on tiistai.

Kävelymatka jatkuu puiston halki edessä siintävän Riemukaaren suuntaan. Päätämme kuitenkin käydä Hotel des Invalidesissa katsomassa Napoleonin hautaa ja kierrämme kahvittelun jälkeen myös sotamuseon, jossa eritoten Maailmansotien osastot ovat todella mielenkiintoisia.

Eiffel -tornille päästyämme tapaamme toisenkin retkikuntamme ja hyytävästä kylmyydestä huolimatta kapuamme tornin ensimmäiselle näköalatasanteelle. Lumen, jään ja tuulen vuoksi tornin ylemmät kerrokset ovat suljettuina. Harmittaa. Näkymä tornilta on silti hieno ja näkemisen arvoinen.

Notre Damen ovella vartija pyytää Anttia poistamaan pipon pois päästä, jolloin irokeesin takaosaan muotoiltu taideteos herättää seurueessamme melkoisesti hilpeyttä. Winterborn käy kirjoittamassa nimensä kirkon vieraskirjaan.

Ilta alkaa saapua ja käymme ottamassa Moulin Rougen edessä muutaman valokuvan ennen kuin lähdemme yötä vasten ajamaan kohti Saksaa. Ennen lähtöä kuitenkin pitää käydä katsastamassa JimMorrisonin viimeinen leposija. Puolen tunnin ajomatkan jälkeen kohti hautuumaata toteamme sen sulkeutuneen jo muutamaa tuntia aiemmin. Taas harmittaa, no onpas useita syitä tulla Pariisiin vielä uudestaankin.

Käymme kaupassa tankkaamassa eväsvarastomme ja lähdemme kohti Frankfurtia. Viikon mittainen kiertueemme alkaa olemaan onnistuneesti päätöksessä ja juhlistamme sitä vielä matkalla lentoasemalle.

No comments:

Post a Comment