Sunday, February 21, 2010

Pe 19.2.2010
Retkikuntamme matkaa tällä kertaa Suomen kamaralla kohti Tamperetta. Marras-joulukuun kiertueen teimme Delainin kanssa kaksikerroksisella nightliner-bussilla, helmikuun alun Euroopankiertueen Mercedeksen 10 hengen minibussilla, nyt kahdella henkilöautolla ja peräkärryllä. Oikotuulten meininki on aika likellä. Alle 10 kilometrin päässä kotoa He-Man hehkuttelee, kuinka Volvolla on hankala ajaa nopeusrajoitusten mukaan. Ennen kuin lause päättyy, automaattinen liikenteenvalvontakamera nappaa hehkuttelevasta Jukasta muiston. Postia siis odotellessa.

Tampereelle päästessämme on jo Pakkahuoneen pihalla toista sataa metriä pitkä jono. Pakkasta on parikymmentä ja navakka tuuli päälle, kertonee Sonata Arctican suosiosta jotain tämäkin. Pakkahuoneella on hienot puitteet keikkailuun ja avuliasta sekä ammattitaitoista henkilökuntaa. Cateringista Eurooppaan verrattuna erottuu edukseen ruisleipä.

Pääsemme aloittamaan soundcheckin hieman myöhässä ja ensimmäiset ehtivät tulla sitä jo eturiviin pällistelemään kun ovet avataan ennen kuin saamme homman valmiiksi. Pikacheckillä mennään. Konsertti on loppuunmyyty ja Pakkahuoneelle ahtautuu pitkästi toista tuhatta henkeä. Winterit aloittaa jo ennen kahdeksaa, meininki on hieno. Tekniset ongelmat vaivaavat kuitenkin. Basson signaali katkeilee välillä. Myöskin uudet korvamonitorieni kuulokkeet aiheuttavat päänvaivaa. Kaikki sujuu kuitenkin kohtalaisen hyvin vaikka soittofiiliksessä tekniikan takia olisi toivomisen varaa.

Reilun viikon tauon jälkeen katsastan lavan sivusta jälleen Sonatan keikkaa ja Venäjällä välissä pyörähtänyt viisikko jyrää jälleen Tampereella kuin hirvi valtavalla rutiinilla.

He-Man hyppää keikan jälkeen Volvoon ja lähtee takaisin kotiin. Muut lähdemme hotellille pitkän päivän jälkeen. Koko porukka nukahtaa lähes heti huoneiden ovista sisälle päästyään. Huomenna toki aamulla Suomi-Saksa jääkiekko-ottelu, joka tarkoituksena herätä katsomaan.


La 20.2.2010
Jääkiekot on jo pelattu, kun herään aamulla. Toinen Patrol on jo aamutuimaan lähtenyt katsastamaan tamperelaista kulttuuria, kun Tourist Patrol vielä nukkuu hotellissa. Lähden kahville alakerrassa sijaitsevaan kahvitaloon. Aamiaisen syötyäni kerään loput bändistä auton kyytiin ja lähdemme kelkkomaan kohti Helsinkiä.

Saavumme Helsingin Kaapelitehtaalle joskus iltapäivällä ja pääsemme heti kantamaan soittimemme sisään. Päivä menee messuilla pyörien ja takahuoneessa ihmetellen ja odotellen. Ulkona on sellainen keli ettei sinne tarvitse mennä. Pakkasta ja tuulta. Hevikansaa saapuu Finnish Metal Expo-tapahtumaan paljon, hevi kiinnostaa suomalaista.

Jukan lähdettyä häähommiin, joudumme turvautua keikalla minidisc-Jukkaan. Harmittaa, kun vaikka kosketinosuudet ovat läsnä, Jukan taustalaulut uupuu, iso osa Winterborn-livesoundia. Temppuilevien bassovermeideni takia soitan FME:n bassolaitteilla. Sekin kostautuu virheeksi. Soundi on huono ja edelleen jotain pätkimistä. Hermo meinaa mennä. Lisäksi Ahti on sairastunut ja joutuu jättämään miksaamisemme väliin ja yrittäen toipua mahdollisimman paljon ennen Sonatan keikkaa. Paikallinen miksaaja joutuu ottamaan vastuun miksaushommista. Väkeä on kuitenkin paljon ja vastaanotto hyvää, ei pidä valittaa.

Puolen tunnin keikan jälkeen hetki hengailua tuttujen kanssa ja Oikotuulet pakkautuu takaisin keikka-autoon ja lähtee köröttelemään yötä vasten myrskyä pakoon kohti Kokkolaa.

No comments:

Post a Comment