Monday, December 14, 2009

Pe 11.12.2009
Matkapäivä. Iltakuuteen saakka aika kuluu bussissa lukien ja elokuvia katsellen sekä formula 1 peliä kilpaillen. Laivamatkalla kohti Norjaa menemme buffetillalliselle Sonatan porukan kanssa, muutama tunti ruokaa ja juomaa liikaa nauttien ja sitten vielä loppumatkaksi Tax Of The Freen kautta ravintolaan kuuntelemaan norjalaista yhdenmiehen humppaorkesteria. Ahtin osuva kommentti orkesterista: "Tuo kaveri taitaa osata ohjelmoida paremmin kuin soittaa ja laulaa". Takaisin bussiin ja vietämme Winterborn -pikkujoulua, joulumusiikki soi ja syömme konvehteja. Elokuva vielä pyörimään ja valmis nukkumaan.


La 12.12.2009
Norjan Stavanger on kiertueen ehdottomasti viihtyisämpiä kaupunkeja. Hienoa palata Skandinaviaan, jossa ilma on raikasta ja kaikkialla puhdasta ja siistiä. Kiertelemme päivän hienoa keskustaa ja käymme kuppilassa katsomassa jalkapalloa kahvikupposen ääressä. Keikkapaikan lava on jälleen pieni ja paikkakin vain 700 hengelle. Aloitamme keikan puoli yhdeksältä lähes tyhjälle salille. Paikalla oleva yleisö on kuitenkin yllättävän hyvin mukana. Porukkaa valuu pikku hiljaa lisää ja Sonatan aloittaessa sali on jo lähes täynnä ja meininki on raivoisa. Lähdemme Peppe's Pizzaan syömään järjettömän isot ja maukkaat pizzat. Hyvä jatkaa kohti Osloa.


Su 13.12.2009
Oslossa ollaan ja keikkapaikkana todella hieno, 1750 hengen auditoriomainen sali. Samaan aikaan samassa kaupungissa soittaa In Flames ja Killswitch Engage, joten pelkäämme hieman yleisökatoa. Kaupunkikierroksella kuljemme kilpailevan retkueen keikkapaikan ohi, se on 4000 hengen Spektrum. Jonoa piisaa ovella jo aamupäivästä.

Keikkamme alkaa jälleen norjalaiseen tapaan todella myöhään, klo 20.30 (Suomalaiset keikkapaikat HUOM!). Yleisökadosta ei ole onneksi tietoakaan ja keikasta tulee todella onnistunut. Yleisö laulaa Winterborninkin mukana.

Illalla katson ensimmäistä kertaa Sonatan keikan alusta loppuun. Paikan yläparvella on täydellinen paikka seurata rauhassa konserttia. Suosittelen kaikille melodisen hevin ystäville Sonatan näkemisen livenä, todella hieno orkesteri ja hyvä keikka. Ruotsiin.

No comments:

Post a Comment