Sunday, December 6, 2009

Ke 2.12.2009
Aamulla hollantilaiset tulevat takaisin bussille ja matkamme jatkuu kohti Saksaa, tämän illan keikka on Dortmundissa. Keikkapaikka on viihtyisä ja ruokatarjoilut taas todella hyvät. Takahuoneessa kunnon vessat ja suihkut. Sali ahtautuu illalla taas täyteen metallin ystäviä. Perinteinen saksalaisyleisö, ovat meiningissä mukana, mutta eivät osoita sitä juuri mitenkään. Ahdistavaa. No keikka sujuu kuitenkin hyvin. Illan päälle törmään takahuoneen käytävillä Stratovarius-kaksikkoon Jörg Michael ja Jens Johansson. Vaihdan pari sanaa Jensin kanssa, joka kehottaa nauttimaan alkoholia, kehotuksesta huolimatta menen kuitenkin bussiin ja nukun kohti seuraavaa päivää.


To 3.12.2009
Aamulla herätys: kaksi minuuttia aikaa mennä passintarkastukseen. Olemme Ranskassa ja lähdössä lautalla kohti Englantia. Passintarkastuksen jälkeen takaisin bussiin odottelemaan noin tunniksi, jonka jälkeen pääsemme lautalle. Aamukahvit ja sen jälkeen pelaamaan rallipelejä matkan ajaksi. Reilun tunnin lauttamatkan jälkeen takaisin bussiin ja kohti Lontoota.

Päivä kuluu kierrellen Lontoon katuja ja kahviloita. Illalla kiertuemanagerimme Rik hoputtaa meidät lavalle ja intronauha lähtee soimaan. Monitorimiksaajamme Perttu osui tuurilla paikalle kanakori kourassa, jos ei olisi sattunut, olisimme joutuneet aloittamaan täysin ilman monitorointia. Keikan jälkeen kuulin että aloitimme tietämättämme kymmenen minuuttia liian aikaisin, ja edes kaikki yleisö ei ollut ehtinyt vielä jonottaa sisälle. Rik ison kihon eli Sonatan kiertuemanagerin, Neubin, puhutteluun. Winterborn vetää kuitenkin kiertueen parhaan keikan ja yleisö on villinä ihan eri meiningillä kuin Saksassa. Lontoo on hanskassa. Täpötäyteen ahdetusta salista kuulee myös yllättävän paljon suomenkielisiä huutoja. Keikan jälkeen tapaan tuttujani Lontoosta ja tämän jälkeen bussi jatkaa matkaa taas kohti seuraavaa keikkapaikkaa.


Pe 4.12.2009
Tämän päivän keikka on Hard Rock Hell -festivaaleilla Prestatynissa, Walesissa. Olemme aamulla herätessäni jo keikkapaikan pihalla, iso ja kolkko sekä osittain ränsistynyt lomakohde, jossa on hotellit, vesipuistot ja pelihallit. Aamiaisella tarjoillaan upporasvassa paistettuja leipiä ja kananmunia. Ei ihan suomalaiseen makuun, ei. Päiväksi kiertelemään leppoisaa Emmerdalen näköistä Prestatynin kylää. Vapola innostuu ottamaan Shred Patrol -tatuoinnin ja Teemun kanssa menemme parturiin ja kirkkoon. Pitkän kiertelyn jälkeen takaisin keikkapaikalle, jossa jo bändit olivat alkaneet soittamaan, meidän soittoaikamme on varttia vaille kaksitoista illalla. Kauhealla häslingillä vaihto edellisen bändin jälkeen ja suttaus voi alkaa. Keikka menee pieniä teknisiä ongelmia lukuun ottamatta ihan hyvin.

Steve Harris käy katsastamassa Sonatan keikan lavan sivusta ja ilmoittaa että tulee vielä moikkaamaan bändiä, Winterbornin porukkahan on tottakai myös odottamassa, milloin bassolegenda pärähtää kehiin. Tekstiviesti, ettei jaksakaan enää lähteä hotellilta takaisin pelipaikoille. Ilmoittaa että Sonatalla varmaan riittää hännystelijöitä ilman häntäkin. Pettyneitä naamoja ympäri Sonatan takahuonetta.


La 5.12.2009
Aamulla menemme bändin porukalla katsastamaan Dudleyn torielämää ja kahvittelemaan keskustan kuppilaan. Soundcheckit menee jälleen myöhäiseksi, koska lava on käsittämättömän pieni ja korkea ja Sonatan aikataulut venytvät. 22 minuuttia ennen keikan alkua saamme kuitenkin kaikki valmiiksi ja pikaisen ruokailun jälkeen aloitamme keikan. Täydellisen valmistautumattomuuden jälkeen keikka osoittautuu todella positiiviseksi yllätykseksi. Yleisöä on paikalla paljon ja he ovat hyvin mukana. Illan päätteeksi vielä fiilistelemme salissa ennen kuin bussi lähtee takaisin kohti Euroopan mannerta.

No comments:

Post a Comment